Om FoviJa

FoviJa Synstræningsklinik

FoviJa Synstræningsklinik er startet i 2004 af autoriseret optometrist Pia Schackinger Christensen.

Jeg er uddannet optometrist i 1991 og har i mange år arbejdet i Thiele på Købmagergade i København. Derudover har jeg videreuddannet mig inden for samsynstræning og motorisk træning.

Jeg har arbejdet meget med mindre børn med motoriske udviklingsproblemer og børn med indlærings-/læseproblemer. Og jeg har god erfaring med, hvordan syns- og motorisk træning kan afhjælpe disse problemer og derved give barnet et langt bedre grundlag for en god skoleuddannelse.

Derudover har jeg stor erfaring med at afhjælpe voksne med synsproblemer ved læse- og computerarbejde, så man kan koncentrere sig i længere tid uden træthed.

Samt at genoptræne synet efter en hjernerystelse eller piskesmæld, hvor der er mange problemer med at bruge sit syn og balance. Mange døjer med meget svimmelhed.

Jeg tager jævnligt ud og holder kurser og foredrag om syn, motorik og træning. Jeg har bl.a. undervist lærere, pædagoger, ergoterapeuter, fysioterapeuter, sundhedsplejersker, optometrister, forældre og motorikvejledere. Læs mere om foredrag …

Jeg er også fast tilknyttet Anne og Mads Brodersens motorikvejleder uddannelse på Vends Motorik- og Naturskole på Fyn, her underviser jeg  i synet og de visuelle færdigheder.

I 2011 var jeg med i et projekt på Lindevangsskolen
på Frederiksberg. Læs mere …

Jeg opdaterer hele tiden min uddannelse med specielle kurser inden for motorik og synstræning, både i Danmark og i udlandet.

Da synstræning er træning af hele kroppen, samarbejder jeg også med andre faggrupper, bl.a. lytteterapeut, fysioterapeut, kranio sakral terapeut, posturolog.

Der arbejdes på tværs af fagområder, og vi drager nytte af hinandens ekspertiser, som dermed giver vores kunder den bedste løsning. Vi henviser gerne til andre fagområder.

Ved sygdomstegn henvises der videre til egen læge eller øjenlæge.